Tegen Trump, tegen extreemrechts! Protest tegen neonazimeeting in Antwerpen

Eerder protest tegen Trump in ons land. Foto: MediActivista
Eerder protest tegen Trump in ons land. Foto: MediActivista

Komende zaterdag, 19 november, is er op de Grote Markt van Antwerpen, in café Den Bengel, een bijeenkomst van gewelddadige neonazi’s. Racisten, seksisten, homofoben, … voelen zich gesterkt door de verkiezingsoverwinning van Trump in de VS. Dit kan leiden tot een toename van geweld.

Verzet daartegen is noodzakelijk en vindt ook plaats in de VS. De acties tegen Trump en zijn haat zijn  er massaal. Ook bij ons is er veel ongerustheid en woede naar aanleiding van de verkiezing van Trump. Wat betekent dit voor al wie een andere huidskleur heeft, voor vrouwen, voor holebi’s, …? De Actief Linkse Studenten en Blokbuster willen ook in Antwerpen actie voeren. Protesteer mee tegen Trump en tegen gewelddadige haatgroepen, zoals de neonazi’s van Nation en N-SA die op 19 november een bijeenkomst houden!

Protest is belangrijk: als neonazi’s zelfvertrouwen kunnen opbouwen, wordt tot geweld overgegaan. Dat zagen we met Nation toen militanten van die groep vorig jaar een dakloze in elkaar sloegen aan het Luxemburgplein in Brussel. Verschillende militanten van Nation werden daarvoor veroordeeld. Laten we toe dat deze bende zich zomaar kan organiseren in Antwerpen? Of beginnen we vandaag met het verzet hiertegen te organiseren?

De verkiezing van Donald Trump als Amerikaans president is een luid alarm dat afgaat. De woede en frustratie tegen de elite wordt uitgebuit door rechtse populisten. De crisis heeft een grote impact op de levensstandaard van gewone Amerikanen. De banken werden gered, de rijken worden alsmaar rijker maar de gewone bevolking betaalt de rekening. Racisme en seksisme wordt gebruikt om bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen. Hillary Clinton en de rest van het establishment zijn hun geloofwaardigheid kwijt. Enkel een links alternatief had Trump kunnen stoppen, de enorme steun voor de campagne van Bernie Sanders toonde dit aan.

De strijd tegen racisme en seksisme en tegen populisten als Trump is een strijd voor een rechtvaardige samenleving waar de behoeften van iedereen centraal staan en niet de winsten van een kleine minderheid. Van de VS tot in België: samen tegen verdeeldheid! We kunnen de strijd tegen het rechts populisme niet overlaten aan de traditionele partijen en het establishment. We komen op straat, organiseren ons en strijden voor maatschappijverandering van onderuit.

  • Geen neonazi’s in onze stad!
  • Stop racisme, stop seksisme
  • Dump Trump, dump the system! Voor een samenleving van de 99%, niet de 1% rijksten

ZATERDAG 19 november – 15u Groenplaats

-> Facebook evenement