De ware aard van NSV

De voorbije weken is het racistisch karakter van de Nationalistische StudentenVereniging (NSV) eens te meer aangetoond. In de Gentse ‘Verbondsberichten’ van december-januari 96-97 schrijven ze openlijk hun mening neer. Deze ‘Verbondsberichten’ werd en later door de NSV terug ingetrokken (wegens te expliciet), maar wij hebben een originele versie in ons bezit.

Onder de titel ‘Gelijkheid: een mythe’ beweert het NSV dat het ‘zwarte ras inferieur is’: “een neger die opgegroeid is in de jungle van Afrika, die z’n eigen oorlellen uitrekt tot op de grond, die z’n haar insmeert met koeiedrek om leden van het tegenovergestelde geslacht aan te trekken, kan getraind worden om onze blanke gebruiken over te nemen, doch deze zal op intellectueel gebied nooit voldoen aan onze standaard daar onder andere zijn herseninhoud nu eenmaal kleiner is.” Wie moet nu nog overtuigd worden van het feit dat het NSV racistisch is? Wie gelooft hen nu nog als ze beweren dat ze een normale studentenorganisatie zijn?

Bovendien blijkt dat het racistische NSV erg nauwe banden heeft met het Vlaams Blok. Hun sekretariaat is gevestigd in het Blok-kaffee ‘De Roeland’ (Kortrijksepoortstraat 217). Daarnaast is zowat de hele Gentse Vlaams Blok-leiding erelid van het NSV (o.a. Francis van Den Eynde, Roeland Raes, Wilfried Aers, Johan Deckmyn, Oswald Kielemoes, Jan Decuyper,…). Terwijl het Vlaams Blok in het parlement probeert om deftig over te komen, s teunen ze in de praktijk het plat racisme van het NSV.

Fascistisch geweld

De noodzaak van de kampanje tegen fascistisch geweld in Gent werd eens te meer aangetoond in de dagen voor de betogingen van 12 maart. De NSV’ers schuwden in hun kampanje voor 12 maart het geweld niet.

Op 10 maart werd aan resto De Brug een groepje NSV’ers gesignaleerd. Onmiddelijk begonnen enkele studenten samen met enkele vlug gemobiliseerde antifascisten de gebruikelijke vuilzakaktie: er werd alle studenten gevraagd om het NSV-pamflet in de vuilza k te gooien. Gefrustreerd door het sukses van de anti-NSV kampanje begonnen ze een van de antifascisten, Els Deschoemacker, lastig te vallen. Daarop kwam Eric Byl (algemeen sekretaris van Militant Links) tussen (op verbale wijze). 5 NSV’ers sprongen op Er ic en sleurden hem bij z’n haar tegen de grond. Ze sloegen en schopten hem, waardoor Eric medische verzorging nodig had en moest opgenomen worden bij de spoedopnamen van het Jan Palfijnziekenhuis. De persoon die geslaan had en Eric Byl een blauw oog bezo rgde was niemand minder dan NSV-praeses Bart De Lange. Uiteraard is klacht ingediend tegen deze Herzelenaar.

De week voordien liet het NSV zich ook van z’n beste kant zien. De maandag werd een vergadering van Objektief aangevallen, de dinsdag werd een lid van de Voksuniejongeren bedreigd en de donderdag werden twee linkse militanten aan de resto ‘Overpoort’ a angepakt. Voor dat laatste feit werd klacht ingediend tegen de aanvaller, met name Maaseikenaar Sebastiaan Luyck.

Fascisten bedreigen linkse militanten

Op 16 maart verstuurden enkele Gentse NSV’ers (we hebben reeds een vermoeden om wie het gaat) een e-mail berichtje (uiteraard anoniem) gericht aan Geert Cool en Els Deschoenmacker:

“Ik had een droom, dat ooit, op een zonnige lentedag, (20 april misschien) (20 april is de geboortedag van Adolf Hitler!, nvdr) alle volksverraders en vooral jij, geertje samen met elsje, zullen hangen aan de hoogste bomen in Gent. Dat wij o nder de heilige vlag zullen feesten omdat de definitieve overwinning, van een nog steeds niet afgelopen oorlog, aan ons zal behoren. Wij de erfgenamen van Van Severen en Tollenaere, van Machiavelli en Mussolini, van Chamberlain en van Schaemelhout, van Franco en… En je weet: Sommige dromen zijn geen bedrog, zoals andere realiteiten dit wel zijn ( de 6 miljoen)

Lang leve de Dietse diktatuur! (met Suid-Afrika natuurlijk)

Geertje: sidder en beef!! Ga, Ga! En krepeer!”

Een reactie achterlaten