Deman (VB): “Waarom gastarbeiders als er meer dan een half miljoen werklozen zijn?”

Vlaams Belang parlementslid Filip Deman haalde recent op een internetforum waar hij te gast was nogmaals een aantal oude klassiekers van het Vlaams Blok boven. In discussies over migratie en vreemdelingen liet hij zich van zijn meest radicale kant tonen. Zo liet hij zich verleiden tot een herhaling van de VB-slogan uit de jaren 1980: “Waarom gastarbeiders als er meer dan een half miljoen werklozen zijn?!”

Die slogan is een goede samenvatting van de verdeel-en-heers politiek waar het Vlaams Belang voor staat. De problemen van de werkloosheid komen volgens figuren als Deman niet door de economische organisatie van het huidige systeem waar enkel de winst telt. Neen, werkloosheid komt er door de vreemdelingen. Het feit dat de armoedegraad onder migranten veel hoger ligt dan onder mensen van autochtone afkomst, wordt aan de kant geschoven. Neen, migranten zijn zowel profiteurs die ons werk afpakken als profiteurs die hier komen leven van onze sociale zekerheid door te doppen…

Om dat te verpakken, grijpt Deman terug naar een oude slogan van het Vlaams Blok (vanop het congres van 1984). Het VB kopieerde een slogan van het Franse FN en trok naar de verkiezingen met de slogan “400.000 werklozen, waarom dan nog gastarbeiders?”. Dat deze slogan nogal doet denken aan een oude slogan van de Duitse nazi’s (“500.000 werklozen, 400.000 Joden”) zal wellicht toeval zijn?

Volgens Deman zouden bovendien heel wat illegalen geregulariseerd worden. Hij stelde op het forum: “Vanaf het jaar 2000 zijn vijftigduizend (50.000!) dossiers van illegalen behandeld door de zogeheten regularisatiecommissies (die vol linksen zaten), de overgrote meerderheid van die illegale vreemdelingen kreeg ondertussen een verblijfsvergunning en sedert vorig jaar worden zij tot Nieuwe Belg genaturaliseerd. Wees blij: het is nieuw kiesvee voor links.” Een grote samenzwering van “linksen” en “illegalen” moet er volgens Deman voor zorgen dat de autochtonen het niet langer voor het zeggen hebben in hun eigen land.

Voor Deman kan er geen sprake zijn van gelijkwaardigheid van verschillende bevolkingsgroepen of zelfs rassen. “Als alle beschavingen evenwaardig zijn, moet men ook respect opbrengen voor de koppensnellers van Papoea-Nieuw-Guinea”, aldus Deman. Migratie is een groot probleem volgens de VB’er, “Vlaanderen en Europa kunnen slechts een sociale cohesie behouden als er een ‘leidkultuur’ blijft bestaan en de overgrote meerderheid van de bevolking van Europese afkomst is.”

Ook vreemdelingen die naar hier komen, blijven verdacht en worden zeker geen nieuwe Vlamingen. “Als een kat bevalt in een viswinkel, heeft zij dan visjes?”, vraagt Deman zich af in een discussie over de mogelijkheid van een dubbele nationaliteit. Vreemdelingen zorgen ervoor dat “het beschavingspeil” zienderogen zou zakken… En veel hoop op beterschap is er niet. Want je kan proberen katten te leren blaffen, maar het worden daarom geen honden.

Tenslotte misschien nog een paar opmerkelijke uitspraken van Deman over enkele collega’s van hem: “Wart De Bever heeft vlooien. Hij slaapt bij de CD&V-hond”, “ Marino Keulen, de geblondeerde VLD-oen uit Tongeren”, “Jozef De Witte, Groot-inquisiteur van het Centrum voor Racismebestrijding”,…

Ook voor het vernieuwde Vlaams Belang geldt blijkbaar de opmerking dat je katten kan leren blaffen, maar dat het daarom geen hond wordt. De pogingen om het VB gematigder te laten voorkomen, zijn gedoemd om te mislukken.

Een reactie achterlaten