NSV schopt keet in Antwerpen. Waren VB-kopstukken betrokken?

Naar aanleiding van de jaarlijkse NSV-betoging, dit jaar in Antwerpen, kwam het in het stadscentrum tot een cafégevecht. Een aantal aanhangers van de extreem-rechtse studentenclub NSV trokken naar een café waar ze de inboedel kort en klein sloegen. Er werden een 30-tal arrestaties verricht, 2 ervan moeten voor de onderzoeksrechter komen. Nu blijkt dat er bij de groep extreem-rechtse betogers die naar het café trokken ook VB-kopstukken aanwezig zouden zijn geweest.

Het is duidelijk dat de frustraties onder de rechtse studenten hoog oploopt. De campagne naar de NSV-betoging toe verliep niet bepaald van een leien dakje, overal botsten de studenten op tegenstand. Zelfs tijdens de NSV-betoging lieten de Antwerpse studenten massaal blijken wat ze van deze racisten en geweldenaars denken. In de studentenbuurt gooiden tientallen studenten water en eieren vanuit hun koten naar beneden. De voorbij passerende extreem-rechtse betogers konden er niet mee lachen.

Na afloop van de NSV-betoging trokken enkele betogers naar een café in het stadscentrum om er amok te maken. Een grote groep, waaronder verschillende VB’ers, kwam er provoceren. Onder de aanwezigen zou een VB’er geweest zijn die met een chique wagen met nummerplaat van het Europarlement reed. Ook zou Bart Debie aanwezig zijn geweest. Debie moet deze week overigens voor de rechter komen om zich te verantwoorden voor onder meer martelingen en valsheid in geschrifte. Toen hij nog voor de politie werkte, liet Debie meermaals zijn harde aanpak blijken. Zeker als het tegen migranten was. De klacht wegens fysiek geweld kwam van Turkse arrestanten die werden aangepakt door Debie en co.

Toen het geweld in het café uit de hand liep, zouden de VB’ers mogelijk snel het hazenpad hebben gekozen. We zijn nog op zoek naar getuigen die ons kunnen bevestigen welke VB’ers effectief aanwezig waren in het café en of deze hebben deelgenomen aan het geweld. Laat het ons weten via info@blokbuster.be.

Een reactie achterlaten