Blood&Honour aanhanger op VB-lijst…

Bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van oktober 2006 stond een uitgesproken aanhanger van de neo-nazistische groepering Blood&Honour op de lijst van het Vlaams Belang in Antwerpen. De toen 19-jarige Yorick Van de Weyer was vorige vrijdag betrokken bij een aanval op twee Blokbusters in de buurt van de Melkmarkt in Antwerpen. Hij werd achteraf teruggevonden in café ‘De Leeuw van Vlaanderen’ samen met zijn kompanen. Eén van hen had ook een tas gestolen van een blokbuster, maar zat boven verscholen in private delen van het cafégebouw… Het VB-café neemt blijkbaar dieven in bescherming! Maar Yorick Van de Weyer dus. Die was in oktober kandidaat voor de provincieraad. Maar nu had hij bij die aanval vorige vrijdag toch wel geen symbolen van Blood&Honour op zich zeker. Als de VB-leiding nog eens beweert dat de partij volledig gezuiverd is van neo-nazi’s, geweldenaars en criminelen, is er nog een extra naam die kan toegevoegd worden aan het lijstje van criminele en neo-nazi VB’ers.

Een reactie achterlaten