In Hoboken stemt VLOTT (het aanhangsel rond Coveliers in het Vlaams Belang) voor de sluiting van een postkantoor omdat de partij principieel de privatiseringslogica steunt. Coveliers’ collega ex-VLD’er Dedecker koos ervoor om een eigen partij uit te bouwen. Morel (VB) verklaarde in Gazet van Antwerpen dat het VB blij moet zijn dat het dit paard van Troje niet heeft binnengehaald. Dedecker toonde vrijdag nog eens zijn arrogantie: verkeersregels gelden steeds wat minder voor de brulaap uit Oostende.
Vlot tegen de belangen van de bevolking
Het Vlaams Belang moest om Hugo Coveliers binnen te halen ook een aantal andere figuren binnen nemen. Dat werd VLOTT, een groep waarmee het VB een vorm van ‘kartel’ vormt als het de partij uitkomt. Niet dat het vlot van Coveliers veel voorstelt, een groot deel trok naar de boot van Dedecker. Maar hier en daar beschikken de aanhangers van de “lijst-Coveliers” binnen het VB toch over verkozenen. Bijvoorbeeld in Hoboken met Karina Leys.
Op de districtsraad van Hoboken werd een motie gestemd tegen de sluiting van een zoveelste postkantoor. Ook Hoboken wordt daar hard door getroffen. Leys presteerde het om tegen de protestmotie te stemmen omdat ze vindt dat de overheid nu eenmaal moet afslanken en als liberaal overtuigd is van de sluiting van postkantoren en het verminderen van de dienstverlening.
Dat was net iets té openlijk gezegd en dus werd Leys terug geroepen door VLOTT-vertegenwoordiger Anneke Vermeiren die stelt dat het inzake de sluiting van postkantoren altijd met het VB meestemt (alsof dat op andere punten niet het geval is…). Vermeiren werd op haar beurt teruggeroepen door Philip Maes, politiek secretaris van Hugo Coveliers. Die verklaarde: “Districtraadslid Leys verkondigt met haar akkoord om het postkantoor te sluiten wegens het belang van de privatisering van overheidsbedrijven, de enige en juiste VLOTT-mening.”
Alleszins weten we nu tot wat een stem voor het VB en co leidt: tot steun voor de sluiting van postkantoren! We weten ook wat een mening van VLOTT betekent: als het electoraal niet interessant is, wordt vlotjes van positie veranderd. Maar de kern van het standpunt blijft overeind: privatiseren vindt VLOTT goed en als daarbij enkele honderden postkantoren sluiten en de dienstverlening totaal wordt ondermijnd, dan vinden de crypto-VB’ers dat goed.
Vlot tegen alle verkeersregels in
Jean-Marie Dedecker werd vrijdag geflitst op de E40 in Ternat. De snelheidsbeperking van 90 km/u wegens het smogalarm vond Dedecker overbodig. Hij liet zijn chauffeur 125 per uur rijden. Dedecker verklaarde: “Als ik me overal aan de snelheidslimiet zou houden, moet ik twee dagen congé nemen om nog ergens op tijd te geraken. Geen nood, ik zal die boete met de glimlach betalen. Ik heb er dit jaar al een tiental betaald.”
Blijkbaar moeten rechtse liberalen zich niet aan de regels houden en zijn ze daar nog fier op ook. Dat Dedecker met de glimlach zal betalen, kunnen we ons goed voorstellen. Met een loon als parlementslid heeft Dedecker zeker niet te klagen. Voor hem is zo’n boete slechts een borrelhapje. Voor veel gewone werkenden komen boetes wel hard aan. Misschien wordt het tijd dat er voor de hoogte van de boetes wordt gekeken naar het inkomen van de overtreder? Waarom moet een uitkeringstrekker een hoger percentage van zijn/haar inkomen betalen bij het foutparkeren of bij een snelheidsovertreding?
Vlot tegen elkaar in
Toen de rechtse liberaal Jurgen Verstrepen door zijn voormalige partijgenote Marie-Rose Morel enige verwijten naar zijn hoofd werd geslingerd – “Verruimer Verstrepen heeft bij het VB alleen zijn bankrekening verruimd” – reageerde die prompt met een klacht wegens laster en eerroof. Volgens Verstrepen zijn er grenzen aan de vrije meningsuiting en heeft Morel die overtreden. Praten over de portemonnee van Verstrepen en diens pogingen om de eigen belangen te verdedigen, mag blijkbaar niet voor de zelfverklaarde verdediger van de “freedom of speech”.
Het moddergooien tussen Morel en Verstrepen is amusant en maakt bovendien duidelijk dat in de rechtse kringen van dit land niet de belangen van de gewone werkende mens van tel zijn, maar wel de eigen carrièreplannen en vooral ook de eigen portemonnee.