Gentse NSV’er plaatst nazi-vandalisme op zijn site

Wat doe je als NSV’er met een slechte reputatie onder collega-nationalisten? Plaats een beeldje op het internet met een hakenkruis en je extreem-rechtse “street-credibility” zal wel toenemen. Dat moet Wouter Opdenacker van het Gentse NSV hebben gedacht. In rechtse kringen in Gent wordt wel eens beweerd dat deze “brave bourgeoiszoon” “wat minder radicaal” of “raciaal deterministisch” is, ondanks zijn NSV-lidmaatschap.

Yelloman publiceerde op zijn blog echter een verwijzing naar een fotoreportage van Wouter naar aanleiding van de zomeruniversiteit van het Vlaams Belang vorig jaar in Hongarije. Het toeristisch uitstapje ging gepaard met de nodige vleierij bij een aantal partijkopstukken. Maar carrièrisme werd er geregeld afgewisseld met radicalisme. En dat gaat in rechtse kringen blijkbaar gepaard met vandalisme. Wouter publiceerde bijgevolg een foto van een kamerdeur waarop een hakenkruis en de letters “NSV” op waren aangebracht. Bij gebrek aan een Hongaarse rechtse groep die de afkorting “NSV” gebruikt, gaan we ervan uit dat het vandalisme het werk was van de VBJ-aanwezigen. Aangezien Wouter er blijkbaar snel bij was om een foto te nemen, vermoeden we dat hij minstens de dader kent (wiens kamer was dat?).

Een reactie achterlaten