Extreem-rechts concert in Antwerpen: organisatoren uit VB-stal

Afgelopen zaterdag hield extreem-rechts een Halloween-feestje in Antwerpen. Daartoe werd een Duitse hooligangroep uitgenodigd alsook de neo-nazi’s van Sassem Bootboys van Tim Mudde (eerder te gast bij het N-SA “congres” in Oostkamp). Het concert ging door onder de titel “So fucking what”. Aan de ingang waren er blijkbaar enkele Voorposters. Niet om te protesteren tegen de Engelstalige titel en de bijhorende verloedering van het Nederlands. Wel omdat het concert werd georganiseerd door figuren uit kringen van Vlaams Belang en Voorpost. De zaal werd vastgelegd door Yorick Van De Weyer, in 2007 nog betrokken bij een fysieke aanval op enkele Blokbusters en in 2006 kandidaat voor het VB bij de districtsraadsverkiezingen. De locatie was op voorhand uitgelekt, het ging om cultuurcentrum Ter Schelde op Antwerpen-Linkeroever. Reeds voor de middag verscheen daar VB-personeelslid Sandy Neel, die voor een keer het VB-café De Leeuw van Vlaanderen had ingeruild voor een ander feestje. Het evenement werd bekend gemaakt in kringen van hooligans en neo-nazi’s. De organisatoren zijn blijkbaar VB’ers, waarmee meteen de hele discussie over een “gematigde” versus een “radicale” vleugel in die partij in perspectief wordt geplaatst: een partij waar figuren als Sandy Neel en Yorick Van De Weyer de militante dienst uitmaken, kan bezwaarlijk “gematigd” worden genoemd.

Een reactie achterlaten