Linkse hobby’s?

Openbaar vervoer dat toegankelijk is voor iedereen of cultuur en gesubsidieerde kunst. Daar heeft Filip Dewinter van het VB een probleem mee. Hij noemt het openbaar vervoer van De Lijn zelfs “een linkse hobby” waar dringend het mes in moet worden gezet omdat er vandaag “buitensporige uitgaven” voor worden uitgetrokken. Dewinter wil blijkbaar personeel van De Lijn afdanken en de dienstverlening afbouwen, of in navolging van VLD’ers als Annick De Ridder pleiten voor forse prijsverhogingen? In het Vlaams parlement stelde Dewinter in een oproep aan de minister-president: “Mag ik u aanraden om wel het mes te zetten in de buitensporige uitgaven voor allerlei linkse hobby’s : gesubsidieerde kunst, cultuur, De Lijn en uiteraard allerlei uitgaven ten voordele van allochtonen. De budgetten voor sommige cultuursectoren zijn de voorbije jaren met meer dan 100 % gestegen. Waarom hier niet op besparen? Een besparing bij De Lijn van nauwelijks 80 miljoen euro lijkt me evenmin om van achterover te vallen.” Zegt de man uit een villawijk in Ekeren die met zijn parlementaire wedde een luxewagen kan betalen en op zijn partijbureau voldoende komedie ziet om geen verdere culturele behoeften aan de dag te leggen.

Een reactie achterlaten