Zaterdag protestactie aan gesloten asielcentrum te Vottem

Komende zaterdag is er in Luik een anti-fascistische actie aan het gesloten asielcentrum van Vottem. De actie komt er nadat militanten van het “Collectif de Résistance aux Centres pour Etrangers” (CRACPE) twee keer het slachtoffer werden van geweld van militanten van de neo-nazistische groupuscule Nation.

De militanten van CRACPE houden iedere zaterdag een bijeenkomst voor het gesloten asielcentrum van Vottem. Daarmee protesteren ze tegen de onmenselijke omstandigheden waarin asielzoekers worden opgesloten. Daarnaast willen ze met de actie hun steun betuigen aan de aanwezige asielzoekers. Onder militanten die zich het lot van de mensen-zonder-papieren aantrekken, is deze wekelijkse actie goed gekend. Maar blijkbaar is dat ook in andere kringen het geval. Een groepje neo-nazi’s heeft intussen al twee keer (in april en in oktober) de militanten opgewacht om er hen te ‘verwelkomen’ met hun alom gekende haat en geweld.

Op 11 december wordt daar tegen geprotesteerd. Er wordt een actie gehouden aan het gesloten asielcentrum van Vottem. Wij roepen op om daaraan deel te nemen. Wij aanvaarden de verdeel-en-heerslogica van het huidige asielbeleid niet. Alles wat ons verdeelt, verzwakt ons. We willen samen strijden voor werk, geen racisme.

16u: Bijeenkomst in Vottem
18u30: Discussie in de Carlo Levi (Rue Saint Leonard, 48) over de strategie en de antifascistische perspectieven
20u00: de discussie wordt gevolgd door een maaltijd en optredens

Een reactie achterlaten