VB-gemeenteraadslid betrapt op winkeldiefstal

Het Antwerpse VB-gemeenteraadslid George Ver Eecke (70) werd in de GB aan de Groenplaats betrapt op winkeldiefstal. In de winkel at hij tomaten, rauw spek en een croissant waarop hij zonder te betalen de winkel verliep. De man werd voor verhoor opgepakt. Ondanks het feit dat ook De Wever Antwerps gemeenteraadslid is, staat Ver Eecke ervoor bekend dat hij op de gemeenteraad alle broodjes mee neemt en ook al eens extra suikertjes in zijn zakken laat verdwijnen. In een reactie op de winkeldiefstal van Ver Eecke stelde Dewinter dat Ver Eecke al twee geen lid meer is van het VB, maar wel nog deel uitmaakt van de VB-fractie. In 2009 haalde Ver Eecke de media toen hij met een jachtgeweer op een vergadering van de OCMW-raad verscheen. De man was eerder actief bij Waardig Ouder Worden. Als Dewinter hem een verkiesbare plaats voor de gemeenteraad had aangeboden, had dit alleszins niets te maken met zijn politieke talenten die ook in VB-kringen nog niet zijn ontdekt. Pittig detail: de man is in de Antwerpse gemeenteraad de opvolger van Bart Debie toen die noodgedwongen ontslag nam en naar Brussel trok.

Een reactie achterlaten