Extreemrechts probeert aan betoging tegen GAS deel te nemen

Gisteren trokken zowat 2.000 voornamelijk jonge betogers door Brussel om te protesteren tegen de GAS-boetes en om een sociaal alternatief op de willekeur en repressie voor te stellen. Het was een levendige en luidruchtige betoging. Wel was er een minpunt. Militanten van het Taal Aktie Komitee (TAK) probeerden zich in de betoging te mengen.

We merkten onder meer de voormalige Voorpost-voortrekker Bjorn Roose op (*). Dat die niet kwam om te betogen voor een sociaal alternatief op het repressieve beleid maakt zijn volledige politieke verleden duidelijk. Ook op zijn facebookpagina stelde Roose achteraf dat hij blijkbaar vooral naar de betoging was gegaan om zich te amuseren door de “linkiewinkies” lastig te vallen. In de kleine delegatie van TAK bevonden zich niet alleen personeelsleden van het Vlaams Belang, zoals Roose, maar ook N-VA’ers. Dat zijn partijen die niet bepaald tegen de GAS-boetes zijn. Integendeel!

Het doel van de extreemrechtse aanwezigheid was evident: links provoceren. Dat de linkse Vlaams-nationalisten van V-SB ervoor kozen om bij de extreemrechtse betogers op te stappen in plaats van in de officiële betoging, begrijpen wij niet.

Een ordedienst van de betogers sloot het groepje van TAK, VVB, N-VA en VB van de rest van de betoging af. Een sociale boodschap brengen met vertegenwoordigers van extreemrechts, de meest asociale politieke stroming die er is (aangezien alles gebaseerd is op uitsluiting en etnische ‘zuiverheid’), is immers niet mogelijk.

Blokbuster is tevreden dat de betogers de extreemrechtse delegatie uit de betoging hielden. Die figuren hadden daar inderdaad niets verloren. De ordedienst trad vreedzaam maar vastberaden op, er werd ingehaakt om de groep uit de betoging te halen. No Pasaran!

 

(*) We voegden na publicatie toe dat Roose een ‘voormalige’ voortrekker van Voorpost is. De man zou sinds kort niet langer bij Voorpost zijn. Splitsen doen die jongens nu eenmaal graag.

gastak1

gastak1

gastak1

gastak1

gastak1

gastak1

gastak1

gastak1