Na de succesvolle solidariteitsbetoging in Gent: Solidariteitsactie in Leuven!

leuvenantifa

Op 17 maart zal de NSV – een racistische studentenvereniging – door de straten van Leuven marcheren. Zondag 21 februari deed Voorpost al hetzelfde in Gent. Ze willen daarmee de vluchtelingen en migranten, die zelf slachtoffer zijn van de terreur en de conflicten in hun thuislanden, viseren en stigmatiseren.

Tegenover de groeiende uitzichtloosheid in de wereld, de kloof tussen arm en rijk die toeneemt, de besparingen in het onderwijs, de sociale zekerheid, … plaatst extreemrechts een verdelend antwoord: namelijk dat de migrantengezinnen de oorzaak zijn van al die problemen. Ze zetten ons tegen elkaar op.

In realiteit zijn die gezinnen evengoed slachtoffer en maakt ook onze regering gebruik van de vluchtelingencrisis om haar falende sociale beleid achter te verstoppen: niet de 62 rijksten die evenveel bezitten als de helft van de wereldbevolking, niet de besparingen noch de economische crisis, wel de “gelukzoekers” of vluchtelingen zijn de oorzaak voor tekorten.

Gelukkig was er in Gent ook een antwoord: Gastvrij Gent, een platform van verschillende organisaties en VZW’s, organiseerde een succesvolle tegenbetoging met 4 keer zo veel deelnemers als Voorpost. Op die manier werden hun haatdragende ideeën geïsoleerd.

Terecht, want als we racisme onbeantwoord laten zal extreemrechts groeien en gewelddadiger worden. In Duitsland leidde dit reeds tot aanvallen op asielcentra en in Noord-Frankrijk op de vluchtelingenkampen! Als we een antwoord bieden door een duidelijke alternatieve solidariteitsbetoging, isoleren we hun haatdragende boodschap!

Actief Linkse Studenten en Blokbuster roepen dan op om ook dan een duidelijk signaal te geven wanneer extreemrechts in Leuven zal marcheren.

donderdag 17 maart – 19u30 Damiaanplein Leuven. ->  Facebookevenenement

24557590564_ffc5c2a2c7_z