Bestuurslid Vlaams Belang uit Gent onder hooligans die wake verstoorden

We schreven in onze eerste reactie op de gebeurtenissen aan de beurs al dat er een bestuurslid van het Gentse Vlaams Belang werd opgemerkt. We aarzelden nog even om de naam van de betrokkene te openbaren omdat we dit liefst met een bijhorende foto deden. Onder de foto’s die wij hadden, zagen we hem niet duidelijk in beeld. Enkel weggestopt in de massa waardoor twijfel mogelijk was.

Maar het voordeel van de internationale media-aanwezigheid was natuurlijk dat er heel veel fotomateriaal beschikbaar was. Op knack.be zagen we een foto waarop het Gentse VB-bestuurslid scherp stond. Vooraan rechts op de foto hieronder gelinkt zie je Martin Gyselinck met zonnebril en baard. Hij is één van de 12 bestuursleden van het Vlaams Belang in Gent.

-> Link naar de foto van Jurgen Augusteyns op knack.be

VB-fractieleider Chris Janssens verklaarde op twitter dat de actie ongepast was en dat het “pathetisch” was om dit aan het Vlaams Belang te linken. Als dit een officieel standpunt van het Vlaams Belang is, verwachten we uiteraard dat Martin Gyselinck niet lang meer in het Gentse VB-bestuur zal zitten. Of hebben de voorstanders van gespierde straatacties zoals het verstoren van de solidariteitswake de overhand in het Vlaams Belang?